10 store grå aber i Vietnam

AEntry for Vietnam giver dig mulighed for at møde en bred vifte af vilde dyr i et utroligt miljø. Vietnam er hjemsted for en række store dyr, herunder elefanter, buffs, giraffer og næsehorn. På en elefantsafari gennem Vietnams landskab kan du se 10 af disse dyr.

Elefanter

Ryggen af gigantiske træer på Phu Bai National Park er hjemsted for elefanter fra Loxodonta, en art af Loxodonta. Denne gigantiske kuffert er for stor til, at elefanter kan klatre op og ned. De findes i parkens vandhuller. Her er de største elefanter i Vietnam.

Jeg rider

Disse majestætiske dyr er en glæde at observere i den vietnamesiske jungle. En elefant er legesyg med fødderne, danser i træerne og nyder at spise frugt. Sådan noget ville være utænkeligt.

Næsehorn

De er kongerne i flodskovene. Disse storslåede dyr findes i Hang Cai-provinsen i Quang Ninh-provinsen. De er en del af den lokale arv.

Bison

De bor syd for Laos’ Himalaya. De er forskellige fra enhver anden type bøffel. I naturen har de intet hår, lange næser og store, fremspringende øjne. Men i lejren er de krøb sammen og groom hinanden. De kan beskrives som venlige dyr.

Leopard

De bor i D Sa Palas skove og er mono-okulære. Pala vil angribe naturlige bytte, når det ser det. Arnold Schwarzeneggers talje er irrelevant for leoparden.

I Kat

Vi har set mindst 11 flere af disse sjældne dyr. De lever i pakker og jager sammen maksimalt 200 løver samt 350 leoparder. Der er 80 geparder. Over 30 løver, 60 leoparder, 20 geparder og 60 løver går tabt årligt.

Theissa aber var fascinerende, selvom vi ikke så nogen. De var mindre end de voksne mænd (mellem 1 og 1,8 m og 2-3 m) og vejede ind på 90 kg. De er robuste, stærke og klar til at kæmpe. Hunnerne var mere tætbyggede. Et udvalg af frø og frugter var tilgængelige på halemarkederne.

Bavianer

Kun Vest- og Østafrika er hjemsted for bavianerne. Deres farvepalet er næsten lige så forskelligartet som leopardernes. Bavianer identificeres let af deres sort-plettede pels. Dette står i kontrast til den brune bemærket af mænd som tawny, gyldenbrun eller sølvgrå. Hannerne har en tykkere og tungere frakke end kvinderne. De kan findes over hele det østlige Afrika. Men de findes også sydpå til Senegal, Hambela og i kystområder. Koloniseringen af tråde har resulteret i de langvarige og mange succesfulde bosættelser, der nu gør disse mennesker til en del af deres liv.

Siyen

Mange etniske grupper har boet i de områder, vi nu kalder det sydlige Senegal /vestlige Gambia i lang tid. Isayas har for eksempel opretholdt sig fiskeri og dyrkning af rejer og majs. I 1860’erne havde Alaouites bomuld og ris. I 1891 byggede franskmændene en Congo-jernbanelinje for at tillade militære tropper at rejse til bjergbestigerne. Det mere luksuriøse, moderne damptog erstattede det.

Den belgiske Congo Railroad var engang den mest kendte jernbane i Afrika og blev besøgt af både handelsriddere og hoffolk. Britiske havde været i alvorlige stramninger på grund af en recession og var nu flush med guld, hvilket skaber en mode dille. Alt dette bidrog til at øge trængslen på Congo Railway.

Et barsk landskab var ikke det eneste, der udgjorde det belgiske Congo. Der var også en frodig, frugtbar Langation Forestfill (“Moorland”) i området. Dette område er mere tilgængeligt end byområder, og landmændene opfordres her til at plante afgrøder. Anfa- og Brikprovinserne er de vigtigste landbrugsområder i Det Belgiske Congo. Det er de vigtigste områder, hvor afgrøder som tomat, sukkerrør, sorghum og bønner kan dyrkes.

Belgia er omgivet af lande som Madagaskar og Kenya. Men det er et idyllisk land, der trækker folk fra alle dele af verden.

Skriv et svar